Villa Poryphiria

In deze villa, (gelegen ten zuiden van de golf van korvosa) gebeurde de initiële experimentatie op Lich Mos, wat leidde tot de ontwikkeling van bloedsluier. Experimenten werden uitgevoerd door een vurige golem gemaakt door Rolth.


gevonden notes van Rolth:
 

1 dag één van een ongewone alliantie tussen mij, de kwakzalver met zijn potjes en een duivelse schoonheid genaamd Andasain. Op deze manier blijft er weinig tijd over om aan de golems te sleutelen
2 vloekenonderzoek met Vrouwe Andasain vandaag, ik hoop dat die kwakzalver met zn reageerbuisjes blijft spelen.
3  Jolistina hier vandaag, blijkbaar is de wacht op zoek naar een lichaam dat ik gekocht heb van de week, ik moet even tijd vinden om terug naar de stad te gaan
4 de nieuwe vloek is erg succesvol, ik heb alleen nog wat lange testpersonen nodig die ik wat langer kan observeren
5 De kliertjes van de wacht zijn schuilplaats #5 binnengedrongen, ik heb er eentje maar laten wegrennen, initieel was ik alleen geïnterreseerd in de flesh golem wegteleporteren. Nu zie ik in dat deze twee overlevenden misschien de testpersonen zijn waar ik naar op zoek was…
<vluchtiger eronder geschreven>
de man in metaal IS VAN METAAL GEMAAKT, ik moet uitvinden wie hem gebouwd heeft, dit is goud!

Gevonden aantekeningen van Dr. Davaulus:

1 Monster Alpha is binnen! De rode Mantis heeft de ligplaats gevonden van een Lich, wat er met zijn fysieke manifestatie gebeurd is, is onduidelijk, maar het is duidelijk dat deze simpele deken mos een levensgevaarlijk residu bevat van deze lich, wat een ongelooflijk inteerresant basismateriaal om mee te werken!
2 Monster Alpha groeit! We kunnen het verder kweken en er lijkt geen vermindering te zijn van lich residu, het is onvoorstelbaar hoe simpele vegetatie zo’n intense zwarte kunst heeft kunnen absorberen en voortleven, ik verwacht grootse resultaten binnenkort.
3 <veel onleesbaar gescribbel en formules vullen veel paginas achter elkaar>
…de laatste drie testen bewaar ik voor morgen, na 28 uur begint het slaapgebrek me parten te spelen, ik denk beweging in mijn ooghoeken te zien, maar ik ben alleen, ik kan geen topresultaten afleveren als ik zelf niet in topvorm ben.
4 mijn observaties van 2 dagen terug bleken gegrond na twee uur achter gelaten te zijn in het kelder lab is test persoon #16 aangevallen door monster Alpha, dit mos is niet allen mobiel, maar ook semi-zindelijk, ik zal niet langer in dezelfde ruimte verkeren als deze prachtige moordplant
5 “We hebben de observaties van de kelder naar hier op de begane grond verhuisd aangezien monster Alpha steeds sneller reageert op onze aanwezigheid, Rolths automaton zal de tests beneden uitvoeren aangezien non-levende entiteiten Alpha’s aandacht niet lijken op te eisen.”
6 “Tijd tussen tests duren me te lang, Rolth weigert zijn besturings orb aan ons af te staan denkende dat wij niet ingewijd in de arcane kunsten zijn apparaat niet aan zouden kunnen. Wat een kul.”
7 ”De tests op monster Alpha leveren snel resultaten, misschien zelfs té snel, de ziekte moord voordat het goed anderen besmetten kan.”
8 “Uitmunted werk vandaag door iedereen, Vrouwe Andasain en heer Rolth hebben hun vaardigheid in de zwarte kunsten aangewend om een vloek te ontwikkelen die de gewenste effecten bereikt met de huidige biostructuur van monster Alpha, wie had gedacht dat we de zwarte kunsten nodig zouden hebben om MINDER schade aan te richten.”
9 De laatste dagen zijn traag en vermoeiend, het enige vermaak is Rolth gefaalde avances zien maken naar Vrouwe andasain en zelfs dat brengt niets dan plaatsvervangend ongemak, het is alsof hij nog nooit een vrouw het hof heeft gemaakt (behalve die stuiterende puntoor van vorige week misschien) misschien gebruik ik mijn vrije tijd om de besmettelijkheidsvloek van die twee wat fysieker te maken, ik heb geen twijfel dat ik het effec alchemisch kan reproduceren

gevonden aantekeningen van een derde persoon

1 Dag 1 van onderzoek, wat de opdrachtgever precies bereiken wil blijft curieus voor me, maar ik laat deze kans niet schieten om de wil van de Bleke Prinses uit te voeren.
2 Er is geen woord teveel gezegd, het organisme vloeit over van de zwarte magie, ik voel zijn wil om leed te brengen, we hoeven het alleen te vormen.
3 mijn ‘collegas’ beginnen me op de zenuwen te werken, de tovenaar klinkt als een rat en de alchemist probeert ons zijn workethos op te dringen, blijkbaar schrijf ik niet genoeg observaties in dit boek. Wel als je denkt dat ik ook maar iets bewaar om met je te delen heb je het fout. Ik ga het ook zeker geen ‘monster Alpha’ noemen. Ik ga voor iets toepasselijkers, iets dat ik de eerste zieken kan influisteren wat de nekharen van iedereen in de stad overeind zal doen staan.

Bloedsluier.

4 Drie volgelingen verder en we zijn er zeker van, Bloedsluier reageert op de aanwezigheid van de levenden, en wordt ongelofelijk agressief in hun bijzijn. Voor nu sluiten we het op in de kelder, Rolth heeft de vloer doorzichtig gemaakt en gebruikt een speeltje om het werk beneden uit te voeren. Het is dodelijk traag en ik verveel me, ik zou bijna wensen dat ik nog een volgeling in die berenput kon gooien, maar wie maakt dan mijn thee?
5 Het is wachten voor we de boot af kunnen laten varen, één van mijn volgelingen zal de boot besturen terwijl al de bidsprinkhaantjes van boord springen, dat houdt de verliezen minimaal. Niet dat hij weet dat hij het verlies is maar dat is een offer dat ik bereid ben te maken.

Villa Poryphiria

Bad cop worse cop Spyneless